top of page

Erkenning - Het geheime ingrediënt van Employee ExperienceEen succesvol bedrijf begrijpt dat het creëren van een positieve werkomgeving essentieel is voor het behouden van gemotiveerde en betrokken medewerkers. Employee experience speelt hierbij een cruciale rol, en er is één geheim ingrediënt dat het verschil kan maken: ERKENNING. In dit artikel verkennen we de waarde van employee experience en leggen we uit waarom erkenning zo'n belangrijk element is bij het bevorderen van het welzijn van werknemers en het stimuleren van een succesvolle organisatie.


1. 𝐄𝐦𝐩𝐥𝐨𝐲𝐞𝐞 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞: 𝐃𝐞 𝐛𝐚𝐬𝐢𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐰𝐞𝐥𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐩𝐥𝐞𝐤:

Employee experience omvat alle interacties en ervaringen die een werknemer heeft gedurende zijn loopbaan binnen een organisatie. Het gaat verder dan alleen salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het omvat de bedrijfscultuur, loopbaanontwikkeling, werkplekflexibiliteit en nog veel meer. Een positieve employee experience creëren is van essentieel belang voor het bevorderen van betrokkenheid, motivatie en tevredenheid onder werknemers.


2. 𝐇𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐡𝐞𝐢𝐦 𝐯𝐚𝐧 (𝐡)𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠:

Binnen de employee experience speelt erkenning een cruciale rol. Erkenning is het geheime ingrediënt dat de werkomgeving transformeert en medewerkers inspireert om uit te blinken. Door oprechte waardering en erkenning te tonen voor de inzet, prestaties en bijdragen van medewerkers, kunnen organisaties een positieve werkcultuur bevorderen. Het verhoogt de motivatie, betrokkenheid en het gevoel van eigenwaarde van werknemers. Belangrijk is wel dat de medewerker zich herkent in de erkenning. Het moet dus een (h)erkenning zijn!


3. 𝐇𝐞𝐭 𝐞𝐟𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐩 𝐦𝐞𝐝𝐞𝐰𝐞𝐫𝐤𝐞𝐫𝐬:

Erkenning heeft een directe invloed op de productiviteit en kwaliteit van medewerkersprestaties. Bovendien verhoogt erkenning de loyaliteit en retentie van medewerkers, waardoor organisaties talent kunnen behouden en aantrekken.


4. 𝐎𝐨𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐞:

Om erkenning effectief te maken, is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te hanteren. Organisaties kunnen formele erkenningssystemen opzetten, zoals een maandelijks erkenningsevenement, peer-to-peer erkenning of individuele prestatiebeloningen. Het is ook belangrijk om informele erkenning te stimuleren, zoals persoonlijke bedankjes en complimenten. Erkenning moet oprecht, specifiek en tijdig zijn om het gewenste effect te hebben op de employee experience. 


𝐂𝐨𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐞:

Erkenning is het geheime ingrediënt dat de employee experience naar een hoger niveau tilt. De meeste organisaties staan er echter niet bij stil en er ontbreekt meestal een doordachte uitgesproken erkenningsstrategie die in in de cultuur van de organisatie ingebakken zit. En toch kan dat de sleutel zijn voor een sterk verbeterde Employee Experience.

4 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page